sütik és más finomságok

2013.08.23 13:24

Jégcsodás brownie:

                          

 

  • elkészítés:
    45 - 50 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:160 ℃
  • sütési idő:-
Brownie süti vanília jégkrémmel

 

 

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
    4 tojás
    30 dkg cukor
    20 dkg Rama
    17 dkg liszt
    1 teáskanál sütőpor
    1/2 teáskanál só
    1 rúd vanília

 

 

                           

 

Elkészítés

 

1.Az étcsokoládét kis darabokra törjük, majd a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd kicsit hűlni hagyjuk.
2.A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sütőporral.
3.A langyos csoki masszához egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, az egészet egynemű masszává keverjük.
4.Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben (kb. 35*20 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 160°C fokon 30 percig sütjük.
5.A még meleg brownie-t tálaljuk Carte d'Or Vanília jégkrémmel a mennyei ízharmónia érdekében.

 

Tippek

A brownie-t mindig csak addig süssük, amíg még nem szilárdul meg teljesen a tészta, a belseje még folyós marad. A sütőből kivéve ugyanis még az elnyelt hőtől rövid ideig tovább sül a sütemény, így könnyen kiszárad.

gyermekkel is készíthető

 

 

 

 

 

 

 

Pingvin szelet:

 

Hozzávalók                                                                      

 
  • A mázhoz

    1,5 dl tej
    35 dkg étcsokoládé
    10 dkg Rama

  • A rátéthez

    10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
    5 dl tejszín
    3 dl tej

  • A piskótához

    1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
    3 dkg kakaópor
    16 dkg finomliszt
    3 evőkanál víz
    15 dkg kristálycukor
    6 db tojás

  

 

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:190 ℃
  • sütési idő:15-20 perc
Pingvin szelet
 
 
 
 

Elkészítés

 

1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
2.A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.
3.A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

 

gyermekkel is készíthető